Contactați-ne pentru informații și detalii


Primăria Victoria - Iași

ProiecteEuropeneVictoria.ro

Comuna Victoria este situată în culoarul văii Prutului, la limita estică a judeţului Iaşi, la 23 km de Municipiul Iaşi, pe drumul european 583.

Actuala comună Victoria, este formată din satele Victoria, Frăsuleni, Icuşeni, Sculeni, Luceni, Stinca şi Şendreni. Localitatea Victoria ( Carpiţi), este atestată documentar ca aşezare din sec. XIX (1803), fiind dezvoltată la marginea vestică a luncii Prutului, in apropierea şi printre meandrele vechii albii a Jijiei. Comuna Victoria este o comunitate cu profil agricol intensiv, cu importante resurse naturale, amplasată pe o cale rutieră europeană şi punct de frontiera, cu posibile atracţii pentru investitori.

Începand din aprilie 2004, comuna Victoria face parte din Zona Metropolitană Iași.

Zona Metropolitană Iași este o zonă metropolitană din Romania ce cuprinde municipiul Iași și 13 comune invecinate acestuia, constituită in scopul creării de noi oportunități de afaceri, al construcției și amenajării de locuințe și locuri de recreere, al atragerii de investiții mai consistente, și al coordonării mai bune a proiectelor de mediu și infrastructură.

Zona metropolitană Iași a fost prima zonă metropolitană din Romania, constituită la 8 aprilie 2004, și cuprinde, pe langă municipiul Iași, și comuna Victoria.

 

Crețu Daniel

Primar


Zaharia Gheorghe

Viceprimar


Madalina Rosca

Secretar


Aveți întrebări sau sugestii? Trimiteți-ne un mesaj!